Gör det du är bra på - starta eget med egenanställning

Gör det du är bra på -

Starta eget med Convoy egenanställning!

Fakturera utan företag, administrera utan krångel. Convoy Egenanställning ger dig chansen att göra just det - vi hjälper dig med det som ofta uppfattas som svårt och krångligt med att starta och driva en verksamhet. Convoy ser egenanställning som ett förenklat entreprenörskap - och vi vill att du ska lyckas!

Vi ser egenanställning som det enkla sättet att starta verksamhet och fakturera kunder. Du får chansen att testa din affärsidé med vårt stöd i ryggen - vi hjälper dig med rådgivning, det mesta av pappersarbetet som  fakturering, bokföringen, inbetalning av skatter och avgifter, administration och utbetalning av lön med mera, med mera. Du kan fokusera på att utveckla tjänster, hitta kunder och göra jobbet - vi tar hand om resten! Har du en affärsidé du vill testa så kontakta oss för en diskussion om din verksamhet skulle fungera hos oss. 

För dig som vill ta uppdrag som egenanställd och fakturera kunder på ett enklare sätt har vi flera tjänster med egenanställning som grund:

 • för den som vill starta eget på ett enklare sätt har vi tjänsten Convoy Entreprenör, alltså egenanställning som ett förenklat företagande
 • för dig som vill söka och driva projekt har vi Convoy Projekt
 • Uppdrag inom IT-sektorn? Andra längre uppdrag? Convoy Uppdrag är vår lösning för dig
 • Behöver ditt företag kompetens snabbt och enkelt? Convoy Anlita!

Enklare och billigare för företag!

 • För företag, organisationer och projektägare är tjänsten Convoy Anlita en smart lösning för kompetensförsörjning för längre eller kortare perioder. Enkelt, och billigare än bemanning!

Läs mer om Våra tjänster här

convoy 5334 h742xb1000 fix

 Jobbar Du med IT?

 

Ta uppdrag via Convoy. Första året disponerar du 92% av det vi fakturerar - och sen blir det bara mer ju längre avtalet löper! Gör som Peo - anmäl Dig till Convoy Uppdrag idag! 

Vi ger dig med kompetens inom IT-sektorn möjlighet till uppdrag där du får disponera 92 % av det nettobelopp som faktureras till kunden under första året - och mer ju längre avtalet löper. Vi är avtalspart med kund och ger dig möjlighet att utföra uppdraget som egenanställd entreprenör hos oss. Anmäl dig till oss så snart som möjligt!

Peo Einemo var först hos oss att ta uppdrag för ett stort IT-bolag via oss. (Bild: Erik Sandin. Klicka på bilden för att läsa hela artikeln) 

 

 

 

Du vet att du är bäst på att rita, måla, spela gitarr, föreläsa, projektleda, göra hemsidor...... och du vill kunna ta betalt för det. Gå ut och tala om för hela världen att du är bäst, skaffa uppdrag - och anslut dig till Convoy, så hjälper vi dig med fakturering, bokföring, lönehantering, skatter och avgifter. Du behöver ju inte vara bäst på allt..

Convoy Entreprenör är egenanställning hos Convoy. Om du vill kan det vara ett förenklat entreprenörskap där du bygger en verksamhet på i princip samma sätt som du startar ett traditionellt företag. Det är bara så mycket enklare.... Convoy Entreprenör är det absolut enklaste sättet att starta verksamhet, ta uppdrag och fakturera kunder på! 

Men det kan också bara vara det enklaste sättet att fakturera kunder som du har gjort något enstaka uppdrag för. Du bestämmer själv hur mycket eller hur lite du vill göra! Det är OK med en faktura per år. Lika OK med hundra. Oavsett vilket du väljer så stöttar vi dig.

Convoy Entreprenör är vår kärntjänst – här har du som är idérik via egenanställning en möjlighet att på ett enklare sätt starta och driva en verksamhet och göra det i former som ger möjlighet att fokusera på de tjänster du erbjuder och på din marknad.

Du bestämmer!

Väljer du Convoy Entreprenör väljer du som egenanställd hos Convoy också att utveckla och marknadsföra dina tjänster, att diskutera innehåll, pris, omfattning och kvalité på dina uppdrag, ja att tänka som om du har eget - allt med stöd av oss. Du arbetar så mycket du vill och kan - det är helt upp till dig. Du utvecklar nya tjänster utifrån din egen kompetens och dina intressen - när du får lust. Du samråder med oss innan du erbjuder marknaden tjänsterna, så att vi vet att dina tjänster funkar hos oss.

Sköt din verksamhet på nätet

Som egenanställd hos Convoy får du får tillgång till vårt administrativa IT-system för att hantera den lilla administration som det trots allt blir. Tänk internetbank, där du skapar fakturaunderlaget till kunderna och följer fakturornas status, skapar löneunderlag, reseräkning och traktamente. Du skapar underlag för redovisning av omkostnader för dina uppdrag. Du följer din verksamhets resultatutveckling på ett enkelt sätt. Har du behov av att få din ersättning för uppdragen snabbare än normalt, så fixar vi det.

Vi förenklar för dig!

Vi sköter din bokföring och ansvarar för inbetalning av skatter och avgifter, som t ex arbetsgivaravgifter, preliminärskatt och moms. Vi sköter löneadministration och utbetalning av lön, eventuella reseersättningar och traktamenten utifrån dina underlag, samt ser till att du är försäkrad när du utför dina uppdrag. Allt är upplagt för att du ska kunna utveckla ditt entreprenörskap och din verksamhet på ett så enkelt sätt som möjligt!

För att stötta dig arbetar vi även mycket med rådgivning. Vi vill att du ska nå framgång med din verksamhet hos oss, och hjälper dig om du är det minsta osäker på hur du ska hantera en fråga som rör ditt entreprenörskap. Ring innan du agerar - och om du inte får svar på en gång, så maila. Du får oftast svar omgående om du bedömer att det är bråttom. I andra fall svarar vi dig löpande.

För att bidra till din utveckling som entreprenör, hittar du olika typer av stöd när du loggat in på din plats på vår hemsida. Du hittar dokument, mallar och tips som rör din verksamhet. Allt för att ge dig de bästa förutsättningarna att genomföra framgångsrika och lönsamma uppdrag.

Kör själv eller jobba tillsammans med andra!

Du kan driva din verksamhet ensam eller tillsammans med andra – det är ditt val. Vår tjänst blir lika enkel oavsett vilket. Exempel där flera arbetat tillsammans inom samma verksamhet är musikgrupper, teatergrupper, designers med flera. Hör av dig/er till oss så får ni veta mer om hur det fungerar att jobba tillsammans med andra hos Convoy.

Testar ni att driva en verksamhet tillsammans hos oss är det enkelt att sedan gå vidare - till exempel med stöd av Coompanion - och starta ett kooperativ i form av en ekonomisk förening eller ett aktiebolag. Vill du starta eget själv så hittar du stöd hos till exempel NyföretagarCentrum. Ungefär 25 % av de som börjat hos oss har sedan startat eget i traditionell form, dvs enskild firma, aktiebolag eller liknande.

Och kom ihåg…

Convoy är ett vinstdrivande företag. Men vi delar inte ut någon vinst till de organisationer som är medlemmar, och därigenom ägare, i vår ekonomiska förening. All eventuell vinst ska enligt våra stadgar återinvesteras i mer, bättre, starkare och/eller billigare verksamhet för de som är anslutna till Convoy och driver sina verksamheter hos oss... så ju fler vi blir som fakturerar mer, ju billigare blir det!

Det innebär att som egenanställd uppdragstagare och entreprenör hos Convoy är det du som gör vinsten – ingen annan. 

Vad kostar det?

Vi tar 6,5 % på fakturerat belopp exklusive moms upp till att du har fakturerat 100 000 kronor under ett kalenderår. Kommer du över den gränsen tar vi enbart 5,5 % resten av kalenderåret. 

Det här är egenanställning

 

CONVOY ÄR..

..ett kooperativt egenanställningsföretag. Egenanställning är ett förenklat entreprenörskap - vi gör det enkelt för dig att ta uppdrag och fakturera kunder!

 

Och då är du vinnaren!

Boka tid för info!


Hos Convoy får Du...:

 • Snabb start av verksamheten
 • Rådgivning som ingår i avgiften
 • Enkel fakturering
 • Enkel lönehantering
 • Försäkringar
 • Inbetalning av skatter och avgifter
 • Alla uppgifter för deklarationen
 • All bokföring, bokslut och revision som sköts av oss
 • Hjälp med marknadsföring
 • Tillgång till vårt nätverk av anslutna

 

LOGGA IN

Convoy

Convoy är ett kooperativt egenanställningsföretag med bas i Umeå. Vi erbjuder våra tjänster via internet och har anslutna entreprenörer i olika branscher i hela Sverige.

Vi erbjuder tjänster baserade på egenanställning - ett förenklat företagande som ger dig möjlighet att fakturera kunder utan att ha ett företag, helt enkelt att driva en verksamhet på ett enklare sätt.

Kontakta oss så får du veta mer!Egenanställningsföretaget norr, kallat Convoy

Om Convoy Här hittar du oss Ekonomisk information
Våra tjänster Renmarkstorget 5 D, 1 tr Egenanställningsföretaget norr ek för
Om Convoy 903 26 UMEÅ Vi har F-skattsedel
Priser och avgifter 070-553 81 96 Organisationsnummer: 769620-4820
Integritetspolicy | Cookiepolicy kontakt@convoy.se Bankgiro: 451-8585

Copyright Egenanställningsföretaget norr ek för © 2011-2022 - All Rights Reserved.